Una barrera menys

El govern xinès ha decidit eliminar la barrera legal que impedia entrar al país a persones amb sida. Malgrat que el govern ha eliminat aquesta mesura encara està prohibida l’entrada a persones amb trastorns mentals.

Aquesta prohibició ha funcionant intermitentment al llarg d’aquests 20 anys. S’aixecava durant la celebració de grans esdeveniments a nivell mundial com per exemple els Jocs Olímpics de 2008.

El China Daily publica “Li Dun, a law expert with Tsinghua University, said such restrictions are discriminatory and do not prevent HIV transmission or protect local public health, particularly when China has an HIV-positive population of 740,000.” Jo també afegiria que la població xinesa, entra i surt o surt i entra, i controlar l’expansió d’una malaltia com la SIDA controlant només a la població estrangera em sembla a més a més de ridícul, insuficient.

La decisió, que arriba a dos dies de l’ inauguració de l'exposició de Xangai no és sorprenent si tenim en compte que Estats Units va aixecar aquesta prohibició fa tan sols 3 mesos. Tot i que des d'organitzacions com la OMS o la ONU s'han lloat aquestes acciones encara queden 50 països que des de la dècada dels 80, per temor a una epidèmia, continuen imposant aquest tipus de restriccions.


3 Responses to “Una barrera menys”

Alicia ha dit...

Increïble que aquestes restriccions encara puguin existir.

I a EUA també estava prohibida l'entrada a gent amb SIDA? Q han fet, eliminar una de les mil creuetes que has d'omplir a l'aeroport abans de presentar el passaport? Com ho controlen això?

Unknown ha dit...

Sí, sí, molt fort alice! Suposo que era una de les preguntetes aquelles de - tiene alguna enfermedad?

A Xina també t'ho demanaven abans de fer-te el visat. Suposo que si ho posaves, no te'l donaven...


és molt fort

Anna ha dit...

Xina s'està especialitzant en quedar bé amb totes aquestes festetes que està organitzant darrerament... Com a mínim, aquest cop s'ha cuidat de no repetir un "escàndol" com el de la nena que cantava en playback!

Realment, la gent amb SIDA pateix molta marginació. A EUA hi ha molts casos d'acomiadaments al descobrir que l'empleat/empleada patia aquesta malaltia; de fet, amb tot el descobriment del genoma humà i la possibilitat d'examinar el nostre ADN per saber les malalties que podriem patir, les asseguradores nord-americanes volen tenir dret a fer un examen genètic als seus clients abans de concedir una assegurança! Si amb malalties possibles ho fan, imagineu-vos amb gent que ja pateix una malaltia...

Sigui com sigui, tractar la SIDA com una epidèmia i confinar als malalts no és la forma de combatre-la.

Publica un comentari a l'entrada