Vilaweb era dels pocs diaris que ressaltava la seva vinculació al règim franquista "Juan Antonio Samaranch es mor sense haver passat comptes pel franquisme”.
Al la premsa internacional en canvi, trobem més detalls sobre el passat franquista de Samaranch. Le Fígaro publica un obituari on diu: “Député, puis président du Conseil provincial de Barcelone, cet admirateur de Franco fut aussi délégué national de l'Education physique et des Sports dans le gouvernement du dictateur.” The New York Times publica remarcava, ja a l’entradeta, els escàndols del Comitè Olímpic Internacional durant la seva presidència “Juan Antonio Samaranch, a dominant figure in the modern Olympic movement who over 21 years guided the Games from a period of boycotts and near bankruptcy to an era of unprecedented success and damaging scandal.”
Així mentre que la premsa internacional recorda el seu passat com a dirigent en el règim franquista i els escàndols de corrupció de Salt Lake City aquí ens limitem a dir-ho “d’amagatotis” i a fer homenatges al Palau de la Generalitat. No dubto dels bons actes que va fer aquest senyor, entre aquests la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics, però el que no pot ser és que la premsa, ja no parlo aquí de la política, es desfaci en elogis i amagui un passat que ens agradi o no, és el que tenim. Que la premsa Internacional expliqui els detalls de la vida del President d’honor del COI i la premsa espanyola se’n salti algunes parts no és sa. Tot i això,com deia aquest diumenge Toni Soler “fue falangista desde jovencito y alto cargo del régimen hasta que su instinto innato le aconsejó un delicado plan renove”.
No response to “À la ville de Barcelona”
Publica un comentari a l'entrada