Per tirar coets




















Avui la majoria, per no dir la totalitat, dels diaris obren les seves pàgines parlant sobre la reunió d’ahir entre el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el cap de l’oposició, Mariano Rajoy. Fins i tot ho fa Público, un diari que normalment es desmarca força de la tònica general també en tema de portades.
Tot els diaris, de manera més o menys tendenciosa, es queixen de la petita validesa dels que molts anomenen ja com “los pactos de la Moncloa”. De pactos pocs, i és que en la primera reunió després de gairebé dos anys tan sols han estat capaços de parlar sobre Grècia, la privatització de les Caixes, i perquè no dir-ho de començar a fer campanya. Després d’anys i anys essent dels països que han rebut més diners dels Fons de Cohesió de la Unió Europea, és obvi que ara tot i que costi s’han de donar aquests prop de 10 milions d’euros als amics hel.lens. Ara bé, només això? Només mesures insuficients després de gairebé 2 anys sense reunions ni pactes. Només això i res d’Estatut, reforma laboral o sistema de pensions? A Espanya els titulars sobre la reunió tot i ser moderats no desprenen massa entusiasme. El País parla de la insuficiència de les mesures “logran los mínimos pactos pese a la gravedad de la crisis”. El Mundo en la seva línea més provocadora diu “España no es Grecia pero…” amb una fotografia on es veuen dues fotografies de Zapatero i Rajoy tallats per una imatge d’un policia antialdarulls grec. Excessiu i tendenciós. ABC més tendenciós encara, parla d’un guanyador tot picant l’ullet a Rajoy. Público que avui, curiosament, segueix la línea de tots els diaris destaca juntament amb el pacte de sobre la privatització de les caixes, l'inici de campanya del, de moment cap de l’oposició.



A Catalunya l’Avui parla d’inquietud i El Periòdico de la privatització de les caixes. Però parlant en clau catalana crec que el que avui està més encertat és La Vanguardia. Aquesta setmana van forts. I és que amb la portada d’ahir, més a l’estil Público, i la d’avui guanyen en originalitat. Potser el diari comença a fer un tomb cap a la interpretació que sembla que serà el futur de la premsa, peró tornat a l’anàlisi de la premsa són els clars guanyadors de la jornada. Deixen prou clar quina és la notícia avui, i ho és a cinc columnes “ la ocasión perdida”. Per ells, com per molts catalans la notícia és un “pff, un cop més, per tirar coets”.

No response to “Per tirar coets”

Publica un comentari a l'entrada