Before tests

El mes de maig ha estat marcat per l’aparició d’un nou fenomen a les Universitats catalanes: el lipdub. Tot i que ja fa temps que corre per la xarxa, on els vídeos de moltes universitats internacionals han aconseguit visites multitudinàries a Youtube, encara no havien estat gaires les universitats catalanes a provar-ho.

El Lipdub, que ja apareix a wikipedia, ha arribat per fi a les universitats catalanes. Els primers van ser la UAB, la UPC, la UVIC (que també va tenir força ressò mediàtic) i avui la UPF. La Universitat Pompeu Fabra no podia ser menys i aprofitant la celebració del seu vintè aniversari ha convocat el lip dub més multidudinàri dels que s’han fet fins ara a les universitats catalanes. Més de 1000 estudiants han abandonat les aules i la silenciosa biblioteca del campus de la Ciutadella per ballar i saltar al ritme del Wake me up before you go go, del duet Wham.

Des del rectorat de la Universitat s’ha donat suport a la iniciativa que s’ha acabat convertint en una bona publicitat per la Universitat.

A diferència d’altres facultats, els de la UPF han aconseguit aparèixer a mitjans generalistes com l’ABC o El País.com. ABC ho publicava fa 5 dies “La UPF reunirá a 1.200 personas para batir récord de participación en lipdub” i el País.com també li ha dedicat força espai.

A Catalunya han estat Vilaweb, BTV i TV3. Josep Cuní ha enviat a Marta Casagolda, la seva enviada per esdeveniments especials, al pati de la UPF per no perdre ni un detall de la coreografia pompeuenca. De ben segur que els alumnes de quart de comunicació de la Pompeu estaran prou satisfets amb la cobertura mediàtica. Felicitats.



Que des dels mitjans tradicionals es cobreixi un esdeveniment anecdòtic com aquest demostra un cop més la creixent importància d’Internet i les xarxes socials ja que tant la convocatòria com l’expansió del fenomen lipdub ha estat gràcies a la xarxa. Demostra un cop més l’adaptació dels mitjans tradicionals al ritme que marquen les noves tecnologies.


No response to “Before tests”

Publica un comentari a l'entrada