Con-vivir

Avui la portada de La Vanguardia és un show i no ho dic per l’anunci, ja recurrent, dels ganivets japonesos. A cop de titulars estranys han obert una edició de caràcter polític. Que si “Alemania quiere que las pensiones estén en el ajustes español” que si “el bajón de la marca España” o fins i tot que “El Govern se da un mes para decidir la subida del IRPF”.

Tot i això, en comptes de destacar les mesures del Govern de Catalunya per reduir la despesa tenint en compte com està el galliner, obren amb el suposat triomf de Xavier Trias a les properes (d’aquí a un any) eleccions municipals. I és que segons el sondeig de l’Institut Noxa per La Vanguardia un 75% dels ciutadans vol un canvi a l’Ajuntament de Barcelona.

Dues setmanes després de ser els primers en publicar el vídeo de Jordi Hereu intentant votar a la Consulta de la Diagonal, contraataquen i no ho fan de manera innocent. El 11 de maig el periodista guaita que va caçar la mentida (“he tingut alguns problemes tècnics però he votat”) de l’alcalde es va convertir per molts, en una mena d’heroi. Un home digne d’admiració tant pel seu olfacte com per la seva transparència periodística. 15 dies després, la campanya del suplement Vivir contra l’alcalde de Barcelona, ja passa de taca d’oli.




















“Trias arrolla a Hereu” en portada, “CiU da un vuelco” a la portada del Vivir. Malgrat que només estem parlant d’una enquesta, titulen amb fermesa, com si les eleccions ja s’haguessin guanyat.

Segons el sondeig, fet entre dilluns 24 i dijous 27 a 1000 persones i per telèfon, el candidat de Convergència supera en 6 escons a l’actual alcalde de Barcelona. No dubto de la rigorositat de l’enquesta de l’Institut preferit de La Vanguardia. No obstant, fer una enquesta sobre popularitat d’un alcalde pocs dies després del desastre de la Diagonal no és representatiu. No ho és. Proclamar Trias guanyador amb el soufflé en plena efervescència és si més no, arriscat.

Tot i això, Trias té més popularitat que els seus col.legues. Un 5,5 enfront dades per sota del 4,5.Un altre dels riscos clars, del que s’està convertint en una campanya, és publicar només dades sobre Hereu i Trias. No hi ha més candidats? I ja és per fer una festa quan llegim: “Entre Xavier Trias i Jordi Hereu, ¿ quién le gustaría que fuera el próximo alcalde de Barcelona?”. La resposta és obvia.

Per acabar de guarnir bé el pastís preelectoral l’editorial també analitza detalladament l’enquesta. Com si ja haguessin arribat les vacances i ens estiguéssim estirats a la platja celebrant l’esplèndida pujada dels sous i l’expansió de l’Estat del Benestar espanyol.

No response to “Con-vivir”

Publica un comentari a l'entrada