CCMA i el 8-J

Els dos mitjans públics de Catalunya es van sumar ahir a la vaga contra les retallades del govern als funcionaris. El Comitè d’Empresa de Televisió de Catalunya xifra la vaga en un 90% i amb un 80% a TV3, sense tenir en compte els serveis mínims obligatoris. El Departament de Governació i Administracions Públiques apunta a una xifra més petita: un 8,82% a TV3 i un 12,47 % a Catalunya Ràdio.

Encara que les xifres ballin, està clar que TV3 i Catalunya Ràdio van prendre una decisió: alterar la seva programació i com diu La Vanguardia: “rellenar su programación con documentales de todo tipo”.

Els informatius constants de Catalunya Informació van estar substituïts per música clàssica. A TV3 la programació també ser fora del normal. Ni Els Matins de Josep Cuní, ni La Riera a l’hora que tocava, ni Divendres. Van ser uns informatius sumari i molt més curts de l’habitual, un 30 minuts sobre Sud-Àfrica, i l’Adéu, Espanya? emès, conscientment, a l’hora de la migdiada per donar-lo a conèixer a un altre tipus d’audiència, també interessant.

TVE en canvi, no va alterar la seva programació. L’amistós de Polònia amb Espanya, Los Tiempos Revueltos, El Corazón d’Anne Igartiburu i La Mañana de la 1 van anar passant com si la vaga del sector públic no estès passant. I així, un cop més, es va demostrar la diferència i independència de la Televisió Pública Catalana.

No response to “CCMA i el 8-J”

Publica un comentari a l'entrada